Justice Sword 21 hadgyakorlat

2021.05.11. 17:52

„Védelmi feladatok ellátására készülünk” – hangsúlyozta kedden Klaus Iohannis

Fotó: adevarul.ro

„Védelmi feladatok ellátására készülünk” – hangsúlyozta kedden Klaus Iohannis. A román államfő lengyel hivatali kollégájával, Andrzej Dudával együtt vett részt a smârdani-i lőtéren szervezett Justice Sword 21 nevű, nemzetközi hadgyakorlat megnyitóján.

„A lengyel katonák azok, akik részt vesznek a többnemzetiségű dandárban. Rendkívül fontos, hogy az interoperabilitás ellenőrzése és javítása érdekében ilyen gyakorlatokat tartsunk, azaz hogy a különböző országból származó katonák jól együttműködjenek, megismerjék egymást, megtanulják, hogy miként kapcsolódjanak egymáshoz, és képesek legyenek együtt végrehajtani harci feladatokat. Amikor harci bevetésekről beszélünk, nagyon világosan kell fogalmaznom: védelmi harci feladatok ellátására készülünk. A NATO keleti szárnyán rendkívül fontos számunkra, hogy jól képzett, jól felkészült védelmi erőkkel rendelkezzünk. Felkészülünk a keleti szárny védelmére” – fogalmazott Iohannis.

Andrzej Duda reményét fejezte ki, hogy Lengyelországban is szerveznek majd hasonló gyakorlatokat. „Nagyon örülök, hogy lehetőség nyílik közös gyakorlatokra, közös bemutatókra. Katonáink és a román katonák számára nagyon fontos, hogy találkozhatnak, és együtt dolgozhatnak. Ez egyúttal lehetőség arra is, hogy szemügyre vegyük a két hadsereg katonai technikáját, hogy lássuk, hogy nagyon jól felkészültek vagyunk, modernizálódunk, és örülünk ennek a modernizációs folyamatnak. Tegnap tárgyaltunk a román elnökkel is ezekről a tevékenységekről. Tehát azt látjuk, hogy egyre inkább kompatibilisek vagyunk a szövetségeseinkkel és az USA-val is” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában