„Egységesebbé tette a koalíciót”

„Egységesebbé tette a koalíciót”
Megkeresésünkre Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke is reagált arra, hogy a Megyei Tanács vezetése megnyerte a pert.

– Azt remélem, hogy az a periódus, melynek során az elmúlt több mint egy évben a liberális ellenzék mindent mozgatott- még törvényszéki eljárással is élt- hogy megpróbálja bebizonyítani azt, hogy a 17 mégiscsak több mint a 18, illetve az a sok gáncsoskodás, amely a Megyei Tanács vezetését, és a ezáltal a Bihar megyei lakosságot is érte, véget ér. Szomorúnak tartom azt, hogy ez Bihar megyében megtörténhetett, hiszen azért Bihar megyében még a politikai élet szintjén is a szervezetek, politikai pártok a választások eredményét nem kérdőjelezték meg. Most először történt meg az, hogy egy politikai tömörülés, a Nemzeti Liberális Párt megyei szervezete nem akarta elhinni azt, hogy nem sikerült elérnie, hogy folytathassa a megyei önkormányzat irányítását.

Számunkra, az RMDSZ és a Megyei Tanács vezetése számára továbbra is ugyanaz a munka, ugyanazok a kihívások vannak, mint eddig is. Ebben a megyében fejlesztéseket kell eszközölni, a megye dolgait rendbe kell tenni, új projekteket kell benyújtani. Az elmúlt több mint egy év azt bizonyította, hogy a Bihar Megyei Tanács vezetése, illetve az RMDSZ-PSD-ALDE alkotta koalíció ennek meg tudott felelni, hiszen a megye fejlődése lendületet vett, nagyon sok területen lehet tapasztalni elmozdulást jó irányba. Azt gondolom, hogy ez a bírósági döntés nem csak azt döntötte el, hogy az, amit a liberálisok csinálnak, nagyon rossz, hanem ezt a koalíciót még egységesebbé tette- nyilatkozta az Erdon.ro-nak.

Ciucur Losonczi Antonius