Egyre több a rendőr

Akt.:
Egyre több a rendőr
A Kolozsváron működő „Septimiu Mureşan” Rendőriskola kivételes helyet foglal el a Belügyminisztérium (MAI) keretében, lévén az első ilyen jellegű intézmény Romániában, mely elnyerte az „Európai iskola”-címet.

 

 

Ebben az évben hetedik évfolyamát búcsúztatta, ünnepélyes keretek között. A rendkívül jó kiképzésben részesültek száma 281. Rendőrügynökökké nevezték ki, akiknek főfeladatuk az állam és a polgárainak védelme.

Amint a Bukaresti MAI főrendőr kapitányság helyettes vezetője Ioan- – Nicolae Căbulea, valamint a rendőrkaptány – helyettes Claudiu Vasile Cucu elmondták, az emberek minden rendőrben annak az embernek a jelenlétét érzik, aki a törvényes kereteket betartva, fenntartja a rendet. A mostani évfolyam a lehető legjobb kiképzésben részesült, amely arra enged következtetni, a polgárok bizalmát élvezhetik, és ennek következtében nekik is úgy kell viselkedniük, hogy ezt a bizalmat ne veszítsék el.

Az új megbízatás tele van új kihívásokkal, melyeknek meg kell felelniük, mert a társadalom nyugalmát megzavarhatják azok, akik önös érdekekből képesek a fennálló törvények ellen lépni.

Az eljövendő fogja bizonyítani a „Septimiu Mureşan” Rendőriskolában tanultak mennyire ivódtak be a növendékek tudatába.

Egyelőre csak Kolozsváron több mint másfélezer képzett rendőr dolgozik a Belügyminisztérium keretében. Ez becsülni való szám.

Valószínű felnőnek a feladatokhoz.

December elsején, a TVR által is közvetített Bukaresti ünnepi felvonuláson, 1500 rendőr vonult fel.

Csomafáy Ferenc

Címkék: ,