Egyre több a túrista

Az idei év májusában jóval több túrista látogatott Rómániában, mint a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában, legalábbis a számadatok erről árulkodnak.

A határátlépések számát tekintve 26,6%–os növekedés figyelhető meg. Májusban majdnem nyolcezer külföldi állampolgár lépte át az országhatárt. Az év elejétől május végéig 4,6%–al nőtt az elszállásolások száma, a tartózkodás ideje pedig 1,2%–al nőtt a tavalyi évhez képest. Csak a májusi hónap statisztikáját tekintve, több mint 600 ezer túrista érkezett, ami 5,7%–al több mint tavaly májusban. A lektöbb külföldi túrista az európai országokból érkezik hazánkba, 64,1%–ban az Európai Unió tagállamaiból. A legtöbben Magyarországról, Bulgáriából, Németorszégból és Olaszországból látogatnak Romániába. A román állampolgárok közül azonban egyre többen utaznak külföldre, az idei év illetve a tavalyi év májusát tekintve 17,2%–al többen lépik át az országhatárt.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .