Egyre több a támogatás

Szatmár megye – Megyénkben még vannak tanintézmények, ahol még nincs bevezetve a központi fűtés, valamint a víz sem és a modern mellékhelységek is hiányoznak.

Szatmár megyében körülbelül közel 1200 valamilyen tanintézményhez tartozó épület van, melyek mindegyikében a nyárivakáció során higénina felújítást tartanak — tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő helyettestől. „Emellett több, mint 50 intézményben folynak nagyobb felújítási munkálatok a kormány által kiutalt pénzekből. Több, mint 40 iskola vagy óvoda épületének építése vagy bővítése is zajlik még” — mondta Kónya László. Elmondása szerint további 26 új óvoda építését tervezik, valamint 6 szakmunkás képző iskola műhelyrendszerének építése és legmodernebb eszközökkel való felszerelése szerepel a további tervekben. A megyében felépítendő 4 iskolai kampuszok tervei is készülnek már.

Több munkálat is zajlik

Amint azt a főtanfelügyelő–helyettes kérdésünkre elmondta több, mint 500 épületben már be van vezetve a modern központi fűtés valamint a víz és modern mellékhelységek vannak kialakítva. Emellett körülbelül 400 épületben még nincs bevezetve a központi fűtsé — itt kályhákkal oldják meg fűtést —, de a tervek szerint hamarosan ezen iskolákban is központilag lesz megoldva a fűtésrendszer. „Az említettek mellett ugyancsak kormány pénzekből több, mint 30 iskolában jelenleg a viz bevezetésének munkálatai, valamint a modern mellékhelységek kialakítsa zajlik” — folytatta Kónya László. Ezeken kívül több közsében, valamint városban is — köztük Szatmárnémetiben is — nagyobb felújítások és modernizálások zajlanak, melyeket a helyi önkormányzatok finansziroznak.