Egyre közelebb a közös út

Nagybánya – „A Balti- és Fekete-tengeri térség közlekedési kapcsolatának fejlesztése” címmel április 23-án Nagybányán tartott előadást Gazda László országgyűlési képviselő, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Ez egyenes folytatása volt annak a nemzetközi programsorozatnak, melynek első állomásán egy hónapja Királyhelmecen (Szlovákia) ismerkedtek a szakemberek, politikusok azzal a közlekedési koncepcióval, mely térségünk számára is sok előnyt tartogat.


Több politikai változás is közelebb hozta a megvalósításhoz a tervet, aminek középpontjában az északi országoktól (Skandinávia – Baltikum – Lengyelország – Szlovákia – Magyarország – Románia – Moldova) Ukrajna felé vezető, az áru- és személyforgalom számára gyorsforgalmi kiépítettségű, összefüggő útvonal áll. A javasolt irány: Kaunas- Lublin – Rzeszow – Mihajlovce – Velké Kapusany – Kralovsky Chlmec (Királyhelmec) – Záhony – Csengersima – Szatmárnémeti – Nagybánya – Sucheva – Kishinyov – Odessza.  Nem kétséges: a kiépítendő gyorsforgalmi út segíti a leszakadt régiók gazdasági- és területfejlesztését, erősíti a térség népességmegtartó képességét, versenyképesebbé teszi azokat. Több kis és nagy lépés révén válik egyre reálisabbá a koncepció (tavaly decemberben megszűntek Magyarország, Szlovákia és Lengyelország között az uniós határok, már Nyíregyházáig ér az M3-as autópálya, van környezetvédelmi engedélyes terve a Vásárosnamény-Záhony közötti M34-es gyorsforgalmi útnak…).  Sokat lendít az ötleten, hogy Szlovákia és Ukrajna megállapodott: Ágcsernyő és Salamon között új közúti határátkelőhelyet nyitnak 2010-ben, magyar-ukrán viszonylatban, várhatóan  a hármas határ közelében új Tisza-híd épül, 2013-ig elkészül a Nyíregyháza – Vásárosnamény autópálya- szakasz.
Gazda Lászlónak nem kellett sokat győzködnie a jelenlévőket arról, hogy a gyorsforgalmi útvonal a kor követelményeinek megfelelve szolgálja a térség országainak, lakosságának fejlődését, azaz közös létérdek. Érvekkel támasztotta alá: a Balti- és a Fekete- tengeri kikötők gyorsforgalmi úttal összekapcsolása élénkíti a nyugat-keleti és az észak-déli közlekedési utak kereszteződésében (a schengeni határ mentén) lévő logisztikai központok fejlesztését. A szorgalmazott út megépítése feltétele a térség elvárt magas gazdasági növekedési ütemének és az áru, a tőke, a személyek és szolgáltatások szabad áramlásának.

Gazda László régióelnök elmondta: javaslatokat is megfogalmaztak Nagybányán, s egyetértés volt a tekintetben, hogy uniós pályázati forrásból gazdasági és közlekedési tanulmánytervet kell készíteni, mely külön foglalkozik a Románia-Moldova-Ukrajna viszonylattal.

Nem kétséges – húzta alá a politikus – a felvázolt koncepcióval az érintett országoknak egyet kell érteniük és támogatniuk kell a megvalósítást.