Jézusnak minden élet számít

2020.10.02. 15:06

Keresztény világnézete miatt rúgták ki csapatából a fociedzőt

Eltávolította irodája ajtajáról a „Black Lives Matter” feliratú lapot egy egyetemi futballcsapat edzője az Egyesült Államokban, hogy azt egy „Jézus Krisztusnak minden élet számít” feliratú lapra cserélje. A férfit eltávolították az állásából.

Forrás: Shutterstock

Az Illinois Állami Egyetem (ISU) focicsapatánál dolgozott edzőként Kurt Beathard, aki elkövette azt a hibát, hogy nem állt be a Black Lives Matter (BLM) mozgalom mögé. Amikor ugyanis augusztusban az irodája ajtaján egy lapot talált, amelyre ez a jelszó volt ráírva, levette azt, és később egy másikkal helyettesítette. Azon az állt, hogy „minden élet számít a mi Urunknak és megmentőknek, Jézus Krisztusnak” – hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség.

Illinois State offensive coordinator Kurt Beathard quits, leaves a message for BLM on his office door on the way out: https://t.co/v6ndPhurHM

A keresztény felirat körülbelül két hétig minden probléma nélkül fent maradhatott az edző ajtaján, azután azonban elkezdődtek a problémák. A felettesei először megkérték, hogy vegye le azt onnan – Beathard szerint nem követelés volt ez, inkább csak kérés. A férfi nem vette le a feliratot, amelyet időközben valaki lefényképezett, és körbeküldött az interneten, a csapatból pedig néhány játékos a kép láttán megsértődött. Az edző szerint a focisták között egyébként is nagy volt a feszültség az országszerte zajló tüntetések miatt.

Végül szeptember elején az egyetem szólt Beathardnak, hogy már nem része a csapatnak, és áthelyezték. Közben több portál, köztük a helyi diáklap is arról számolt be, hogy az edző felmondott, ami azonban nem igaz, mutatott rá a férfi.

Beathard továbbra is azt mondja, nem bánta meg, hogy kicserélte a feliratokat, és sosem fogja megtagadni Jézust. Azt is kijelentette, hogy nem tetszik neki az az irány, ami szerint az embernek nem lehet eltérő véleménye.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!