Egymást köpdösték a játékosok

Szatmár megye – Három játékost kiállított Cosmin Iuhas a Kaplonyi Fortuna – Vetési Viitorul IV. ligás labdarúgó–meccsen a hazaiak edzőjét pedig a lelátóra küldte a sípmester.

Feszült hangulatban zajlott hétvégén a Kaplonyi Fortuna – Vetési Viitorul IV. ligás labdarúgó–mérkőzés. A hazaiak már 3–0–ra is vezettek, ezután a vendégegyüttes felzárkozott egy gólra, végül 4–3–ra győztek a kaplonyiak. Közben azonban a játékvezető, Cosmin Iuhas igen gyakran kellett piros lapokat felmutasson. Előbb a kaplonyi Békési Zoltánt és a vetési Falvius Lobonţot állította ki a játékvezető: a két játékos egymást köpdöste, miközben a játék a másik térfelen folyt. Az eset miatt a két játékost a Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága két fordulóra eltiltotta, és 50 lej bírság kifizetésére kötelezte. Ugyanezen a mérkőzésen a vetési Nagy Norbertet azért állította ki a bíró, mert utolsó védőként „kaszálta el” ellenfelét. Egy fordulóra lett eltíltva a pénzbírság pedig 45 lej.

A partjelzők ítéletei vehemensen bíráló kaplonyi edzőt, Darabos Lászlót is büntette Iuhas. A sípmester a tribünben küldte az edzőt, az esetét pedig az AJF technikai bizottsága tárgyalja ma.

Luczás Mihály, a Fortuna vezetőségének tagja elismerte, Iuhas helyesen ítélkezett, azonban a partjelzők munkájával ő sem volt megelégedve.

Egyébb ítéletek

A Decebali Luceafarul játékosa, Adrian Bücs „lefejelte” ellenfelét a Tasnádi Unirea otthonában játszott mérkőzésen. Az AJF fegyelmi bizottsága csak két fordulóra tiltotta el a játékost. A hazaiaktól Cristian Irimuş két sárga után piros lapott kapott, ezért kiállította a bíró, az AJF pedig egy fordulóra tiltotta el. Hasonló okból Ilie Mihoc (Avasújfalui FC) és Adrian Ardelean (Tasnádszántói Vulturii) pihen egy fordulót. Utóbbi három játékos tette miatt 10 lej bíráságot kell fizetssen az AJF kasszájába.