Egykori bajnokok borsi találkája

Egykori bajnokok borsi találkája
Az elmúlt hét végén a Nagyvárad melletti nagyközségben, Borson első alkalommal rendezték meg a Bors-kupa elnevezésű nemzetközi asztalitenisz-versenyt.

Nagyon jól érezték magukat mindazok, akik szombat délelőtt a borsi kultúrotthonban részt vettek a Bors-kupa elnevezésű nemzetközi asztalitenisz-megmérettetésen. A versenyt a Nagyváradi Tibclau Sportegyesület és a borsi Polgármesteri Hivatal rendezte. Bátori Géza polgármester a sikeres verseny láttán elmondta, hogy a közeljövőben Borson is létrehoznak egy aszatalitenisz-csapatot. A versengés résztvevői Nagyváradról, Kolozsvárról, Nagyszalontáról és a magyarországi Sarkadról érkeztek, több mint ötvenen.

Kiélezett küzdelmek

A gyerekek négy, a felnőttek pedig három csoportra osztva előbb a selejtezőkön, majd a döntőben indultak, és mindkét ágon szoros, ám látványos küzdelmeket vívtak a győzelemért. A gyerekek korcsoportjának győztese Nyika Gergő (Nagyváradi Tibclau) volt, második helyen Váradi Márk (Nagyváradi Iris), harmadikon pedig Kozák Zsolt (Tibclau) végzett.

A felnőttek csatájában meglepetésre az egykori (1975) felnőtt férfi országos bajnokot, Stefan Rusut legyőzte a Nagyváradi Eternit volt versenyzője, Sipos Renáta. Második Szabó Karácsonyi Emese (Békéscsaba), harmadik Csepregi Sándor (Nagyszalonta) lett.