Egyhamar nem lesz fűtés

Egyhamar nem lesz fűtés
Még legalább két-három hétig nem indítják el a fűtést Nagyvárdon, ugyanis nem fejezték be a vezetékek cseréjét, válaszolt kérdésünkre Eustafie Ilisei, a CET tervezőmérnöke.

Nem született még döntés ez ügyben, annyi azonban biztos, hogy a következő napokban nem indítják el a fűtést Váradon, bármennyire hűvösre vált is az idő, mivel még javában zajlik a fűtési vezetékek cseréje és felújítása – tudatta kérdésünkre a Nagyváradi Hőerőmű (CET) munkatársa. Bár a városszerte végzett munkálatok legnagyobbrészt már befejeződtek, jelenleg egy „kritikus stádiumba” érkeztek, még van bőven munka. „A munkálatok végzői sietnek, hogy hónap végére készen legyenek” – tette hozzá.
A város több részén ugyan befejeződött a vezetékcsere, azonban bizonyos kulcspontokon még mindig az ideiglenes vezetékeket használják, melyek magas hőmérsékletű vízhez nem alkalmazhatók. Amíg ezeket nem cserélik le a végleges vezetékekkel, nem lehetne megfelelő paraméterekkel rendelkező fűtést szolgáltatni, ellenkező esetben komoly meghibásodások történhetnek. Mindent összevetve, Eustafie Ilisei szerint e hónap végénél hamarabb kevés esély van arra, hogy elindulhasson a fűtés.
Akárcsak az elmúlt években, a fűtést akkor kellene elindítani, amikor az átlaghőmérséklet három éjszakán keresztül nem éri el a tíz fokot. Eddig mindez nem teljesült, tudatta kérdésünkre a CET közönségszolgálati irodájának munkatársa. Mindazonáltal, mint megtudtuk, vasárnapról hétfőre virradóra az átlaghőmérséklet csupán 9,7 fok volt.

Neumann Andrea

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .