Egyeztetés az épületfelújításról

Egyeztetés az épületfelújításról
Pásztor Sándor tanácselnök és Böcskei László megyés püspök találkozni fog, hogy kidolgozzák azt a módszertant, mellyel megteremthetik a jogi kereteit a filharmóniaépület felújításának.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke azt nyilatkozta szerkesztőségünknek: amióta megtartotta a sajtótájékoztatóját a Szacsvay Imre Általános Iskola előtt, és megkérte Ilie Bolojant, hogy ne alkalmazzon kettős mércét az ugyanolyan helyzetben levő ingatlanok esetében (a Szacsvay iskola Eminescu utcai épülete és az állami filharmónia székhelye), újabb fejlemények történtek. A Bihar Megyei Tanács nevében megfogalmazott egy levelet a polgármesternek, amiben írásban is megejtette azokat a típusú felajánlásokat, amiket a média képviselőinek is kifejtett a kulturális intézmények és a volt poliklinika, valamint a Szacsvay és a filharmónia épületének ügyében. Ugyanakkor időközben levelet váltott Böcskei László megyés püspökkel, és megegyeztek abban, hogy találkozni fognak a napokban, hogy kidolgozzák annak a módszertanát, mellyel megteremthetik a jogi kereteit a filharmóniaépület felújításának. „A jövő héten van a találkozónk a püspök úrral. A kezdeményezést elfogadta, és ott kidolgozzuk majd azt a jogi lehetőséget, ami mentén mi készek leszünk arra, hogy a jövő év elején elkezdjük a filharmónia épületének felújítását” – fogalmazott az önkormányzat RMDSZ-es vezetője. Megjegyezte: a polgármesteri hivataltól viszont semmilyen válasz nem érkezett az átiratra.

A filharmóniával kapcsolatban Böcskei László megyés püspök lapunknak azt mondta: a visszaigénylés részmegoldása már megtörtént ezelőtt egy-két évvel, amikor egy belső telket kártérítés formájában visszaszolgáltattak. Ami viszont az épületet illeti: a bizottságnál megállt, stagnál a folyamat. „Mi szorgalmaztuk, hogy hozzanak döntést ebben az ügyben” – hangsúlyozta.

Ciucur Losonczi Antonius