Egyetértettek a park ügyében

Egyetértettek a park ügyében
Szerdán rendkívüli megyei tanácsülés volt, két napirendi ponttal, amelyeket néhány perc alatt egyhangúlag megszavazott a testület. Ezek a technológiai és tudományos parkra vonatkoztak.

Meglepő egyetértés uralkodott a Ceyrat utcai leendő technológiai és tudományos park ügyében a szerdai, még tíz percet se tartott rendkívüli megyei tanácsülésen: a jelenlevő 31 képviselő (hárman hiányoztak) mindkét idevágó előterjesztést „csont nélkül” megszavazta, és szokatlan módon az ellenzékben levő liberálisok meg se szólaltak, nem tiltakoztak vagy kifogásoltak semmit.

Az első határozattervezet a társulási megállapodás elfogadására vonatkozott a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Egyetem és a Bihar Megyei Ipari Parkok Rt. között, míg a második arra, hogy a Technológiai és Tudományos Park Kft. ingyenes használatra kapjon egy 7622 négyzetméteres terület Váradon, a Ceyrat utca 4. szám alatt abból a célból, hogy egy technológiai és tudományos park létesüljön és működjön ott.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök a közgyűlés után a Bihari Naplónak azt nyilatkozta: a januári rendes ülésen nem jelentek meg a PNL-frakció tagjai, viszont a 7 millió euró értékű, előzőben sikeresnek nyilvánított park-projekt benyújtásának határideje véges, ezért volt szükség a rendkívüli gyűlés összehívására. Csütörtökön egyébként Váradon találkozik az Észak-Nyugati Régió Fejlesztési Ügynökségének vezérigazgatójával, Marcel Boloşsal, akit ebben a témában hívott meg ide. Az önkormányzati vezető megjegyezte: véleménye szerint a liberálisok most azért változtattak korábbi érthetetlen magatartásukon, mert rájöttek arra, hogy ez a beruházás mennyire fontos nemcsak a megyének, hanem Nagyváradnak is.

Ciucur Losonczi Antonius