Egyetemi vb–re készül Nagy Attila

Egyetemi vb–re készül Nagy Attila
Aranyéremmel kezdte a szabadtéri idényt Nagy Attila atléta, aki az egyetemisták országos bajnokságán megfutotta a világbajnoki szintet is.

Megfutotta a világbajnoki szintet az egyetemisták országos bajnokságán a Vasile Goldiş Nyugati Egyetem (UVVG) szatmárnémeti hallgatója, Nagy Attila (képünkön a dobogó legfelső fokán), így kvalifikálta magát az atléta az augusztus 12–i egyetemista–vb–re.

Az elmúlt hétvégén ugyanis Bukarestben zajlott az egyetemi hallgató atlétázók ob–ja, amelyen az UVVG hallgatójaként Nagy Attila két versenyszámban is rajthoz állt. A 400 méter gátfutásban elsőként ért célba a szatmári futó, és mivel ideje megütötte a mércét, ezért készülhet a sencseni (Shenzhen) világtornára. Fülöp György edző tanítványa ugyanakkor még egy bronzérmet is szerzett, ugyanis a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 110 méter gátfutásban. Az UVVG másik hallgatója, Lorena Batfalschi is remekelt a kolozsvári tornán, és mindkét versenyszámban, amelyben rajthoz állt, dobogóra állhatott: ezüstérmet szerzett távugrásban, és bajnoki harmadik lett 400 méter gátfutásban.

„Az időeredmények még messze elmaradtak a várakozástól. De tekintettel kell lenni arra, hogy ez volt az idénynyitó a szabadtéri versenyeken. A végeredmény viszont nagyon jó: két sportoló hozott négy érmet, ezzel a Goldiş egyetem volt az egyik legeredményesebb az ob–n” – mondta Fülöp, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani az UVVG vezetőségének, akik biztosították a kolozsvári ob–n való résztvételt.

Címkék: , ,