Egyetemi tanévnyitó negyedikén

Egyetemi tanévnyitó negyedikén
A Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) október 4-én, pénteken délelőtt tizenegy órai kezdettel tartja tanévnyitó ünnepségét a nagyváradi színházban.

A hamarosan elkezdődő 2013-2014-es egyetemi tanévvel kapcsolatos előzetes információkat János Szabolcs a PKE rektora osztotta meg tegnap a sajtó képviselőivel. Elmondta, hogy az egyetem tizenhat alapképzéssel és nyolc magiszterképzéssel, összesen 364 hallgatóval kezdi meg a 2013-2014-es tanévet. Kijelentette, hogy minden szakon elegendő hallgató van az oktatás beindításához. A legkeresettebb a Tanítóképző alapszak volt, ahol mind a tandíjas, mind pedig a tandíjmentes helyekre túljelentkezés volt, míg a többi szak esetében a tandíjmentes helyeken volt túljelentkezés. Az idén négy új szak – magyar-angol, angol-német, magyar-román és a német-magyar – indítására kapott engedélyt az intézmény, mondta János Szabolcs, de mivel az engedélyeztetés a felvételi időszak utolsó pillanatában látott napvilágot a Hivatalos Közlönyben, így a négyből csak az angol-német és a magyar-angol szakokra sikerült annyi hallgatót toborozni, hogy ezeken a szakokon már az idén elkezdhessék az oktatást. A rektor bejelentette továbbá, hogy most zárultak a tanári versenyvizsgák, melynek eredményeképpen hat új docense van a felsőfokú oktatási intézménynek.

Ingatlanfejlesztések

János Szabolcs elmondta, hogy az egyetem már szerződést kötött a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel a Zárda/Mihai Viteazul utcai, ún. „Kis Lorántffy” ingatlan adásvételéről. János Szabolcs nem árulta el a vételi árat, mondván, hogy ez bizalmas információ, de hozzátette, hogy az egyetem „normális áron” jutott hozzá az ingatlanhoz. Elmondta azt is, hogy jövő tavasszal kezdik meg és már jövő év végéig be is fejezik az egyetem új épületének felépítését. Az öt szintes épület a Sulyok István utcában épül majd fel, a magyar kormány által biztosított 2,3 millió eurónyi támogatásból.

Pap IstvánA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .