Egyesület a turizmusért

Amint az a legutóbbi helyi tanácsi ülésen eldőlt, egyesület alakul, melynek a szerepe a nagyváradi és a Nagyvárad-környéki turizmus népszerűsítése lesz.

Ez is része a nagyváradi és félixfürdői turizmus népszerűsítési stratégiájának, mely a fenntartható turizmusra összpontosít, s turistákat, beruházókat, fiatalokat, szolgáltatókat céloz meg
Az egyesület célja a nagyszabású együttműködés megvalósítása, a népszerűsítésre irányuló kezdeményezések összehangolása oly módon, hogy a közintézmények, a tanügyi intézmények, továbbá a vállalkozók és a civil szervezetek együttműködjenek a források megtalálásában, a beruházások megvalósításában, a turisztikai szolgáltatások sokszínűvé tételéért, minőségük növeléséért.
Az egyesület megalakítását megelőzően egy találkozó zajlott a polgármesteri hivatal, a nagyváradi Eurobusiness Ipari Park Rt., a Metropolis Övezet, továbbá a nagyváradi Double Tree by Hilton, Ramada, Continental Forum szállodák képviselőinek részvételével, ahol a jelenlévők egyetértettek abban, hogy fontos egy olyan egyesületet létrehozni, melynek elsődleges célja a turizmus népszerűsítése és fejlesztése. Fejlesztési stratégiát dolgoznak majd ki, egyúttal a környezetvédelemre, a kulturális és történelmi örökség megőrzésére és védelmére is hangsúlyt fektetnek majd. Népszerűsítő nyomtatványok kiadása, turisztikai vásárokon való részvétel, beruházók felkutatása is szerepel a célkitűzéseik között.