Egyesítenek négy kórházat

Egyesítenek négy kórházat
Bihar megye – Pár hónapon belül egyesítenék a Helyi Tanács fennhatósága alá tartozó négy nagyváradi kórházat, jelentette be Ilie Bolojan polgármester tegnap. Már csak egy kormányhatározat hiányzik.

A nagyváradi TBC-kórházban tartott tegnapi sajtótájékoztatón Dacian Foncea menedzser mellett részt vett Gheorghe Carp alpolgármester és Ilie Bolojan polgármester is. Utóbbi bejelentette: terveik szerint pár hónapon belül egyesül majd a Városi Kórház (a volt gyermekkórház), a TBC-kórház, a Nagyváradi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, valamint az ideg- és elmegyógyintézet. Mind a négy egészségügyi intézmény a város fennhatósága alá tartozik, s egyesítésük jelentős pénzmegtakarítást jelentene, fejtette ki Bolojan. Egyelőre a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság képviselőivel tárgyaltak a témáról, s Eugen Nicolaescu egyészségügyminiszter is elvi beleegyezését adta. Most már csak egy kormányhatározat hiányzik a gyakorlatbaültetéshez, smég ezt megelőzően a Helyi Tanács elvi beleegyezését kell adja.

A négy érintett kórházigazgató közül hárommal sikerült beszélniük (Gheorghe Oros, az elmegyógyintézet menedszere épp szabadságát tölti), s nyítottaknak mutatkoztak a tervezett újítássokkal szemben. A projekt vezetésével Dacian Fonceát bízták meg, s az elképzelések szerint szintén ő foglalja majd el az egyesítés során létrejövő Városi Kórház menedzseri tisztségét is.

Neumann Andrea