Egyesületet hozott létre hat megye

Egyesületet hozott létre hat megye
Marosvásárhely – Maros, Hargita, Kovászna, Fehér, Szeben és Brassó, a 7-es fejlesztési régió megyei tanácsainak valamint a sürgősségi helyzetek felügyelőségeinek képviselői aláírták a „Közép Erdély” névvel létrehozott egyesület alapító okiratát és statútumát. Elnököt is választottak Alexandru Frateant, a Maros megyei tanács alelnökét.

A regionális egyesület célja európai pénzek lehívása a sürgősségi helyzeteket ellátó felügyelőségek modern felszereléssel való ellátására.

A Közép Erdély Egyesület már összeállította az európai pénzek lehívását célzó tervet. A terv szerint beszerzésre kerül hat vízzel és habbal egyaránt működő tűzoltóautó és 24 kisebb műszaki autó melyeket egyenlően osztanak el a hat megye között, valamint három nukleáris és biológiai kutatások elvégzésére felszerelt NDSR típusú műszaki autó melyeket Brassóban, Nagyszebenbe és Marosvásárhelyen helyeznek el . A terv értéke 10 millió euró és egy a Dr. Raed Arafat által irányított országos terv részét képezi kivitelezése pedig a fejlesztési és középítkezési minisztériumon keresztül történik. Ha zöld utat kap, a tervet még az idén megvalósítják.