Egyes nyugdíjakat átszámítanak

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Megjelent a napokban a Hivatalos Közlönyben a nyugdíjtörvénynek az a módosítása, amely szerint nyugdíjátszámításra jogosultak azok a személyek, akik 2011 január 1 és 2016 július 16 között mentek nyugdíjba részleges, előrehozott nyugdíjaztatással, s az átszámításra vonatkozó kérvény leadásának hónapjáig nem érik el a „rendes” nyugdíjkorhatárt.

Az átszámolt nyugdíj a kérvény beiktatását követő hónaptól jár, a kérvényt annál a területi nyugdíjpénztárnál kell benyújtani, amelynek a nyilvántartásában van az érintett személy nyugdíj-dossziéja. A kérvényhez a személyazonossági okirat másolatát is mellékelni kell.

A Bihar megyei Nyugdíjpénztár arra kéri az érintetteket, hogy a tumultus elkerülése érdekében használják a telefonos, személyes vagy internetes előjegyzési lehetőséget. A telefonos előjegyzéseket legalább egy nappal korábban szükséges megtenni a 0259-413451 telefonszámon, 8 és 16 óra között, a hétfői, keddi, szerdai és csütörtöki napok 13 és 16 óra közötti időszakára vonatkozóan. Személyesen az intézmény bejáratánál, az információs ablaknál lehet előjegyzést kérni, interneten pedig a www.cjpensiibihor.ro honlapon, az online előjegyzés (programare online) szekciónál, szintén legalább egy nappal korábban, az említett napokra vonatkozóan, 8 és 16 óra között. A honlapon információk is találhatók, mint például a szükséges iratok listája, illetve a különféle típusú nyugdíjaztatáshoz szükséges kérvények.