Egyes helyeken már fűtenek

Egyes helyeken már fűtenek
Nagyvárad- Kedden sajtótájékoztatót tartottak a Termoficare Zrt. vezetői. Megtudtuk: a hőközpontok egyharmada esetében hétfő este elindították a fűtést, máshol október 20-a környékén lesz meleg.

Stănel Necula, a váradi távhőszolgáltatásért felelős Termoficare Zrt. vezérigazgatója és munkatársai hangsúlyozták: elegendő nyersanyagot vásároltak ahhoz, hogy folyamatosan biztosítani tudják a hő- és villamos energia termelést a jövő év tavaszáig. Amúgy a Nagyváradon működő 149 hőközpont közül körülbelül 50-nél gyengén ugyan, de már hétfőn este beindították a fűtést, az Aluminei, a Şelimbarului, a Progresului utcákban, a Decebal és a Dacia sugárutakon, valamint a December 1. tér környékén találhatóak például ilyenek. A fő céljuk az volt, hogy a bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban, más közintézményekben, vaalmint a kórházban (kivéve a megyei kórházat és a volt 6. számút, ahol műszaki okok miatt egyelőre ez nem lehetséges) melegebb legyen, de mivel egyes helyeken a rendszer összekötésben áll tömbházakkal vagy magánházakkal, előfordulhat, hogy Önöknél is már langyos a fűtőtest.
Amúgy pedig a többi helyen plusz-mínusz két-három nap eltéréssel valamikor október 20-a környékén indulhat be teljes kapacitással a fűtés. Kivételt képez a Magheru sugárut- Kórház utca- Dózsa György út és a környezetvédelmi tanszék határolta övezet, ahol a még zajló korszerűsítési munkálatok miatt körülbelül november 1-5-ig csak úgynevezett katasztrófa üzemmódban, vagyis félgőzzel tudják majd biztosítani a távhőszolgáltatást, illetve erre számíthatnak még december 24-ig a Szent László tér környékén lakók is, ahol az átkelő átépítése miatt nem tudnak majd teljes körű távhőellátást garantálni.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,