ERDON Helyi hírek

2008.01.14. 15:17

Jobb tanulási eredmények

<p>Szatmár megye - A Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány (FRCCF) által működtetett kisgércei Szentjánosbogár Központot 7. és 14. év közötti gyermekek látogatják.</p>

A Gyermekekért, Közösségért és Családért Alapítvány (FRCCF) a Kisgércei Polgármesteri Hivatallal közösen 2006–ban nyitotta meg a Szentjánosbogár Központot. A projektet a Francia Köztársaság Külügyminisztériuma, PROCOPIL elnevezésű program keretében támogattja, melynek megvalósításának második szakasza 2007. január 1. és december 31. között zajlott. Az alapítvány munkatársai értékelése szerint közel száz, 7 és 14 év közötti gyermek vett részt az alapítvány által szervezett iskolán kívűli tevékenységekben és szabadidős programokban. A központot látogató gyermekek magabiztosabak és jobb jegyekkel zárták a tavalyi évet. A javulás matematikánál és román nyelvnél tapasztalható, de az iskolai órak ideje alatt figyelemesebbek és együttműködőbbek lettek a diákok. A fejlődésük annak köszönhető, hogy résztvettek a központ által biztosított programokban — tájékoztatott Lieb Nemes Andrea projektfelelős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!