Egyelőre nincs tilalom

Egyelőre nincs tilalom
Bár a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP) által legutóbb központosított adatok szerint egy hét alatt több mint ötven százalékkal nőtt a felső légúti fertőzések, tüdőgyulladások száma Bihar megyében, a kórházakban egyelőre nincs látogatási tilalom.

Amint dr. Dorel Țîrț, a DSP szóvivője hozzátette, azzal együtt, hogy lényegesen nőtt a fertőzések száma, eddig egyetlen esetben sem azonosították az influenzavírust. A megyei intézmény – talán ezért is – eddig nem tartotta időszerűnek, hogy látogatási tilalmat rendeljen el, de a kórházak vezetősége tőlük függetlenül is dönthet a látogatási idő csökkentéséről, mondta a szóvivő.

Egyelőre viszont tudomásunk szerint nem született ilyen döntés. Amint dr. Hadrian Borcea, a Bihar megyei Sürgősségi Klinika sürgősségi osztályának vezetője elmondta, mostanáig nem rendeltek el tilalmat, mert nem volt sok légúti fertőzés a kórházban, így a látogatási idő jelenleg hétfőtől péntekig 15-től 20 óráig, hétvégén pedig 10-től 20 óráig tart. A városi kórházban arról tájékoztattak, hogy a különböző osztályokon más-más látogatási idő lehet érvényben, de többnyire 15 és 20 óra között jöhetnek a látogatók, egyelőre nincs ilyen irányú korlátozás.