Egyelőre nem élesedik az újfajta sebességmérés, amit a trükkös gyorshajtók ellen vetnének be

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A rendőrség közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre nincs napirenden annak a mérőrendszernek a bevezetése, amivel kiszűrhetőek a traffipaxoknál lassító gyorshajtók.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) főkapitányhelyettese, Halmosi Zsolt az InfoRádióval tavaly szeptemberben azt közölte, munkatársai már dolgoznak azon az átlagsebesség-mérő rendszeren, amivel az eddigieknél hatékonyabban szűrhetők ki a gyorshajtók. Erről a hírről mi is beszámoltunk. Most viszont Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője egy új sebességmérő akció kapcsán kedden az InfóRádióban azt mondta, „az átlagsebesség-ellenőrzés mint ellenőrzési módszer egyelőre nincs napirenden”.

A VÉDA kameraállomány által segített rendszer lényege – mint az az infostart.hu cikkéből kiderül – hogy fix telepítésű eszközök között lemérik a közlekedők átlagsebességét, így nem lehetne trükközni a traffipax előtti lassítással. Óberling József az átlagsebesség-mérés jövőjéről nem beszélt.

Forrás: Inforádió / infostart.hu


A kép illusztráció
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetésén jelenleg is dolgozik a rendőrség – mondta az InfoRádiónak Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes. - A magyar utakon idén történt balesetek által követelt 432 élet megmenthető lett voln...

Budapest - Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 3-án, szerdán, reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Óberling József - aki az Országos Balesetme...