Egyelőre megoldódott a színház ügye

Szatmár megye — Hónapok óta kérdéses, hogy a Szatmár Megyei Tanács miből fedezi az Északi Színház dolgozóinak fizetését, illetve fenntartásának költségeit a nyári hónapokban.

A hétfőn tartott tanácsülésen többek között ez a probléma is megoldódott, ugyanis kilencszázezer lejt utaltak ki a színház számára. Ez az összeg azonban nem fedezi az idei év utolsó három hónapjának költségeit, így ez újabb fejtörést okoz majd a Megyei Tanácsnak.

Az Avasújfalu — Turc közötti megyei útszakasz megvalósíthatósági tanulmányának az elkészítésére is kiutalták a szükséges összegeket a tanácsosok. Ez az útszakasz egyébként, kiemelt fontossággal bír, márcsak azért is, mert a ez az út vezet a majdani ökológikus szeméttároló felé.

A tanácsülés napirendi pontjai között szerepelt a tanács alapszbályzatának az elfogadása, azonban a tanácsosok jobbnak látták elhalasztani annak megszavazását. Az ülésen több javaslat is elhangzott az alapszabályzat módosítását illetően, így a tanács úgy döntött, hogy a következő soros tanácsülésig még áttanulmányozzák azt.  

Az ülés végén szóba került a Szatmárpálfalva — Barlafalu útszakasz rehabilitációja is. Ez az út nem tartozik azok közé amelyeket 6 centis aszfaltréteggel fognak bevonni. Felmerült, hogy országúttá kellene nyílvánítattatni, így kormánypénzekből finanszíroznák annak rendbetételét. Valentin Macec alelnök szerint, azonban akkor még évekig kellene várni arra, hogy megjavítság. Valószínűleg, megyei szinten gyorsabban megoldható a probléma.