Egyelőre marad minden a régiben

Szatmárnémeti – Egyelőre marad minden a régiben — így döntött a szociális konyhával kapcsolatban a Szatmárnémeti Helyi Tanács tegnap megtartott ülésén.

Az ülés napirendi pontjai között szerepelt a konyha felszámolása is, ami az utóbbi időben nagy többletköltséget jelentett a helyi önkormányzatnak. Az előzetes felmérések szerint egy rászoruló napi étkeztetése meghaladta a napi 10–15 lejt, ameddig magánéttermekben egy menü csak 7–8 lejbe kerül. A tanács azért nem döntött a konyha bezárása mellett, mert még nem írtak ki versenytárgyalást arra vonatkozóan, hogy melyik cég vegye át az étkeztetés feladatát, ugyanis a törvény értelmében kötelesek ezt biztosítani a rászorulóknak. A konyha alkalmazottainak sorsa azonban megpecsételődött, a haladék csak 2008. március 1–jéig szól, eddig az időpontig át kell majd vennie egy vállalkozónak a rászorulók étkeztetésével járó teendőket.

Gugulya–Hégető Lóránd0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter