Egyelőre 10 állás „kelt el”

Egyelőre 10 állás „kelt el”
Szatmárnémeti – 237 állást ajánlottak fel a tegnapi állásbörzén. 10 személyt azonnal alkalmaztak, és további 112 jelöltet választottak ki a munkaadók.  

Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is állásbörzét szervezett diplomásoknak a Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség. A „2007 Európában az esélyegyenlőség éve mindannyiunk számára” mottóval fémjelzett eseményen több mint négyszáz fiatal, diplomás munkakereső jelent meg (270 Szatmárnémetiben és 132 Nagykárolyban). Ötvenkét munkaadó jelent meg a börzén (36 Szatmárnémetiben és 16 Nagykárolyban) és mintegy 237 állást ajánlottak fel az érdeklődőknek, akiknek lehetőségük volt személyesen is elbeszélgetni a munkaadókkal, jobban megismerni az alkalmazottként rájuk váró feladatot.

Doina Iura, a Szatmár Megyei Munkaerő–foglalkoztatási Ügynökség igazgatóhelyettesének értékelése szerint sikeresnek mondható az állásbörze, lévén, hogy a felkínált állások majd’ felére kiválasztottak jelentkezőket a munkaadók. Mintegy 10 személy azonnal munkát kapott a munkaadóval való egyeztetés után, és további 112 jelöltet választottak ki további tárgyalások céljára. Az idei állásbörzén egyébként a legkülönfélébb munkalehetőségek közül válogathattak az érdeklődők. A felkínált állások között volt több olyan, amely elfoglalásához középfokú végzettség volt szükséges de felsőfokú végzettséggel rendelkezők is válogathattak az ajánlatok között. A különböző cégek ajánlatai mellett közintézmények, alapítvánok és más civil szervezetek is munkalehetőséget kínáltak a dolgozni akaró fiataloknak.

Külföldi munkalehetőség

Az állásbörzén részt vett az ügynökség külföldi munkalehetőségekkel foglalkozó tanácsadója is, aki a helyszínen adott hasznos tanácsokat a fiataloknak arról, hogyan tudnak külföldi állásokra pályázni. Az ügynökségtől kapott tájékoztatás szerint összesen 10 fiatal jelezte, hogy külföldön szeretne dolgozni.

Nagy Szabolcs