Egyedülálló jótékonysági kampány: Adj, és egy kolindáló rénszarvast kapsz!

Egyedülálló jótékonysági kampány: Adj, és egy kolindáló rénszarvast kapsz!
Az ünnep jó alkalom arra, hogy adakozzunk, és boldoggá tegyük a környezetünkben élőket.

Ennek a gondolatnak a szellemében indít el a Nagyváradi Egyházmegyi Caritas Egyesület és az ERA Park bevásárlóközpont pénteken, december 11-én egy újabb egyedi jótékonysági kampányt, melynek köszönhetően 75 olyan gyermeknek lesz egy szebb éve, akik a Ioaniş Nappali Központhoz, a Caritas gondozásába tartoznak.
Azok a vásárlók, akik a Kereskedelmi Galéria környékén járnak, december 22-ig az úgynevezett „kívánságok fenyőjéről” elvehetnek egyet a 150 cédula közül, amelyek az említett központba járó gyermekek kívánságait tartalmazzák. Ezzel be kell menni valamely üzletbe, és ha megvásárolják azt az ajándékot, amit a cédula tartalmaz, egy plüssből készült, kolindáló rénszarvast kapnak ajándékba.
Ezek a kívánságok tulajdonképpen elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kedvezményezettek folytatni tudják a tevékenységüket a Caritas Központban: színes ceruzáktól és füzetektől kezdve egészen a lego játékokig, puzzle-ekig, vagy pedig a meséskönyvekig.
Az Egyesület önkénteseit meg lehet majd találni a helyszínen a kampány minden napján, 16 és 21 óra között. „Nagyon fontos tudni, hogy minden adományt regisztrálni fognak, és minden legálisan működik”, hangsúlyozta az egyesület részéről Adela Ghiţulescu,
A Ioaniş nappali központnak az a küldetése, hogy segítse azokat a gyerekeket, akiknél nagy az esélye az iskolaelhagyásnak, akik egyszülős családokból származnak, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek. Segíteni próbálnak abban, hogy legyőzzék a nehézségeket, hogy tanuljanak, fejlődjenek és fejlesszék a képességeiket, beleértve a szociális készségeket is. A központ szolgáltatásiban 75 gyermek részesül az I–VIII. osztályból, akiket szórakoztató foglalkozások révén próbálnak arra irányítani, hogy ápolják tehetségüket, szabadidejüket tartalmasan töltsék el, ugyanakkor egy meleg ebédet is kapnak a munkanapokon.
Csatlakozz te is a kampányhoz! Ajándékozz egy rénszarvast, s ezáltal tedd szebbé mások napjait is!