Egyedül Dan Barna garantálja a PSD nélküli második fordulót

Egyedül Dan Barna garantálja a PSD nélküli második fordulót
A forradalom óta most először, egyedül a Dan Barnára leadott szavazat adhat esélyt egy PSD nélküli második fordulóra az elnökválasztáson.

Ion Iliescu 1990-ben, 1992-ben, 1996-ban és 2000-ben indult az elnökválasztáson, Adrian Năstase 2004-ben, Mircea Geoană 2009-ben, Victor Ponta pedig 2014-ben. Nem volna itt az ideje véget vetni ennek a „hagyománynak”?

Egy második forduló egy olyan PSD-jelölttel, akik hibát hibára halmoz, nem ismeri jól a román nyelvet és nem képes vezetni egy országot. Egy második forduló Viorica Dăncilă-val köznevetség tárgyává tenné az országot, és a PSD feltámadását eredményezné, amely Dragnea letartóztatása óta és Románia Európától való eltávolítási szándékának meghiúsulása óta nem találja a helyét. A Dan Barnán kívül más jelöltre leadott szavazat egy újabb esély a PSD-nek.

Dan Barna az egyedüli PSD-ellenes jelölt, a következő okok miatt:

A legnagyobb esélye van a második fordulóra, csak néhány százalékra áll Viorica Dăncilă-tól.

Méghozzá azon politikusok közé tartozik, akiknek nem volt semmilyen együttműködése a PSD-vel. Dan Barna sohasem fog „egy új esélyt” adni a PSD-nek.

Miért fontos, hogy Viorica Dăncilă ne kerüljön a második fordulóba?

Viorica Dăncilă nem egy Videle városból való konfliktuskerülő asszony. Ő annak a korrupt rendszernek az arca, amely milliónyi románt arra ítélt, hogy hagyja el a családját.

Emiatt a korrupt rendszer miatt kapcsolódtunk be a politikai életbe, nem maradhattunk többé távol. Egy PSD és Viorica Dăncilă nélküli második forduló bizonyítéka lenne annak, hogy ez az ország tényleg megváltozott, és nem ad több esélyt Viorica Dăncilă és korrupt rendszere részére!

Nem felejtettük el, hogy a konfliktuskerülő Dăncilă rendőrei augusztus 10-én több ezer embert megvertek és gázzal támadtak. Sem Dăncilă asszony, sem beosztottjai nem feleltek még az augusztus 10-i történtekért. Ellenkezőleg, a Dăncilă-kormány megpróbálta eltussolni a rendőrök erőszakos cselekvéseit. Pont ő nyilatkozta, hogy az augusztus 10-i megmozdulás egy puccskísérlet volt. A bányászhadjáratok óta az emberi jogok legdurvább eltiprása volt, megakadályozták az emberek békés tiltakozását. Ilyen csak Ion Iliescu és Viorica Dăncilă kormányzása alatt történt.

Viorica Dăncilă nem is lett volna mit keressen a miniszterelnöki székben, még kevésbé elnökjelöltként. Az ő kinevezése hiba volt. Dragnea juttatta oda, mert szót fogadott neki és az adósa volt. Dragnea adott neki politikai tisztséget Teleormanban. Dragnea küldte kétszer is az Európai Parlamentbe, pedig azt hiszi, talán még ma is, hogy Irán és Pakisztán EU-tagok. Dragnea vitte Brüsszelbe, ahol nem csinált semmit, aztán miniszterelnök lett.

Hibáival szégyent hozott ránk világszerte. Viorica Dăncilă államelnök-jelöltsége a legnagyobb arcátlanság bizonyítéka, miután nevetségessé tett minket. Hogyan lehetne Románia elnöke egy olyan személy, aki nem tudja a hivatalosságok nevét, akikkel találkozik, vagy azt, hogy milyen fővárosba látogat? Aki pozíciójához képest megengedhetetlen protokolláris hibákat vét? Aki nem tud egyebet válaszolni a külföldi politikusoknak, mint hogy HEHE?

Az egyik nagy baklövése sokba került Romániának:

Támogatta – talán ő maga se tud rá válaszolni, hogy miért – Románia Tel Aviv-i nagykövetségének Jeruzsálembe való átköltöztetését. A hatás? Földbe tiporta Románia eddig jó kapcsolatait a Közel-Kelettel. Románia elvesztette állandó tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Bár az USR–PLUS Szövetség jóhiszeműen figyelmeztette, hogy ne jelölje Rovana Plumbot európai biztosi tisztségre, ő megmakacsolta magát: mégis jelölte Rovana Plumbot, akit végül összeférhetetlenség miatt elutasítottak. Dan Nica esetében is makacsul viselkedett. Hibát hibára halmoz! Nevetségessé váltunk, és elveszíthetjük szállítási portfóliónkat is!

Dragnea nagy művét, az igazságszolgáltatás függetlenségének tönkretételét is gyakorlatba ültette, ami sokba kerül nekünk: Romániát továbbra is felügyeli az Európai Bizottság az igazságszolgáltatás terén, 12 évvel a csatlakozás után még mindig nem részesülünk egyenlő elbírálásban a többi országgal, és mindez emiatt a kormányzás miatt! Bulgária meg fog szabadulni az együttműködési és ellenőrzési mechanizmustól, de Románia nem, a PSD igazságszolgáltatás elleni támadásai miatt, Viorica Dăncilă miniszterelnöki mandátuma miatt.

A Dăncilă-kormány az Alkotmánybíróság segítségével elérte Laura Corduța Kövesi visszahívását. Ugyanez a kormány próbálta megakadályozni Laura Corduța Kövesi európai főügyészi kinevezését.

Bár beiktatásakor az ígérte, hogy mandátuma alatt Románia az Európai Unió egyik legerősebb gazdasággal rendelkező országa lesz, Románia gazdasági válsága miatt oda jutott, hogy az egyik legtörékenyebb országgá vált az európai színtéren, az EU országai közül a legmagasabb szegénységi rátával rendelkezik, és nőtt a gazdasági és szociális bizonytalanság.

Dăncilă asszony külföldi piacokról szerzett kölcsöne eladósodást eredményezett számunkra, nem pedig olyan befektetéseket, amelyek megteremtették volna a románok jólétét. A Dăncilă-kormány mérlege katasztrofális, se iskolák, se kórházak, se autópályák.

Viorica Dăncilă bekerülése a második fordulóba feltámasztaná a PSD-t, amely most, a május 26-i választások óta a padlóra került, a folyamatos belharcok meggyengítették Románia stabilitását és ők elvesztették a kormányzást.

Adunk egy újabb esélyt a PSD-nek? Ha egy PSD nélküli második fordulót szeretne, egyetlen választás van: Dan Barna.

(Hirdetés: H 292726)

Ezt a cikket a Mentsétek meg Romániát Szövetség (az USR–PLUS Szövetség tagja) megbízásából a Marketing Ideas Kft. gazdasági társaság készítette, azonosító kódszám: 31190011.



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .