Együttműködésben tanulnak

Szatmárnémeti – Határokon átívelő együttműködési program keretében a sikeres pályázatok írásáról tartanak szemináriumot.

Csütörtökö és pénteken a Szatmárnémeti Pedagógusok Házában kerül megtartásra az a szeminárium, melynek fő témája a sikeres pályázatok írása, azok részei és minden projektettek kapcsolatos tudnivaló. A szemináriumra a Románia–Ukrajna határokon átívelő együttműködési program keretében kerül sor, melyben a Szamtárnémeti Pedagógusok Háza közösen a Szatmárnémeti Pro Európa Ligával és az ukrajnai Tiszaújlaki 2–es számú Gimnáziummal vesznek részt. A szeminárium során többek között a tanitézmények számára megpályázható összegekről — honnan lehet azokra szert tenni és mire lehet használni azokat — volt szó.
Interaktív szeminárium
Az interaktív szemináriumot Szász Piroska a pedagógusok házának igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy nem elsőször szerevznek közös programot az említett intézmények és szervezet. A szemináriumot megelőzően július 22–én, kedden, egy közös kiállítást nyitottak a Szatmárnémeti Pedagógusok Házában, ahol ukrajnai, magyarországi és szatmárnémeti művészek munkái (grafikák, szombrok, festmények stb.) tekinthetőek meg. Amint azt Szász Piroska elmondta a kiállítást két hónapon át bárki számára megtekinthető, valamint a munkák is megvásárolhatóak. A kétnapos szeminárium programjában többek között szerepel: Kónya László a Pro Európa Liga elnökének előadása a pályázatok készítéséről és lebonyolításáról, valamint a liga tapasztalatairól beszélt, Szász Piroska szintén a pályázatok sikeres készítéséről beszélt stb.