Együtt marad a bajnokcsapat

Együtt marad a bajnokcsapat
A Szatmárnémeti SK felnőtt férfi párbajtőrvívó–csapata részt fog venni jövő év áprilisban a németországi Heidenheimben sorra kerülő BEK–en.

Nem igazol a Nagyváradi VSK–hoz a Szatmárnémeti SK felnőtt válogatott párbajtőrvívója, Adrian Szilágyi, ennél fogva a felnőtt bajnok Adrian Pop sem hagyja el az egyesületet.

Mint arról beszámoltunk, Szilágyit megkörnyékezte a bihari egyesület, ahol az előző években már több, a Szatmárnémeti SK–nál nevelkedő párbajtőrvívó is „lehorgonyzott”. Nyisztor Sándor után Árkosi Bertalan, majd a Tardi testvérek (Ottó, Zsolt és Zoltán) szerződtek a Crişulhoz (ennek jogutódja a VSK). Akárcsak a fentebb említett vívóknak, Szilágyinak is fizetést ajánlott a bihari vezetőség, vagyis azt, amit a Szatmárnémeti SK nem biztosít sportolóinak. Amennyiben Szilágyi elhagyta volna nevelőklubját, akkor csapat hiányában Adrian Pop is távozott volna, ugyanis a bajnokot a Steaua CSA csábította.
Most viszont úgy tűnik, hogy a helyi és megyei önkormányzat felkarolja a város egyik legeredményesebb sportját, a szatmári vívást. Értesüléseink szerint a Szatmárnémeti SK célzott támogatást kapna a vívás fenntartására. Tervbe van véve a Csipler Sándor Vívóterem korszerűsítése is. Ha mindez megvalósul, akkor ismét felvirágozhat az a sportág, amely évtizedeken keresztül vitte a város hírnevét világszerte.

Csiszár Ferenc, a bajnok felnőtt férfi párbajtőrvívó–csapat edzője szerint Szilágyi és Pop is megígérte, a következő két évben biztos marad szatmári klubnál. Így az SK jövő év áprilisban a németországi Heidenheimben utazik, ahol a hagyományok szerint a Bajnokcsapatok Európa Kupáját rendezik. Itt várja őket majd a Szatmárnémetiből elszármazott, egykori világbajnok párbajtőrvívó Szepessy József, aki ígéretet tett arra, amennyiben az SKmegnyeri a fegyvernem bajnokságát, akkor ő látja vendégül a szatmáriakat a BEK–en.