Együtt az óvodáért

Együtt az óvodáért
Szatmár megye – A hétvégén Túrterebesen immár 3. alkalommal került megrendezésre a jótékonysági bál az óvoda megsegítésére.

Már hagyománya van Túrterebesen a helyi óvoda megsegítésére rendezett jótékonysági bálnak. Novenber 17–én is nagyon sokan jöttek el a túrterebesi kultúrotthonban megtartott bálba. A rendezvényt a helyi polgármesteri hivatal, az óvoda és az iskola vezetősége szervezte. A szervezők lapunknak elmondták, hogy az első évben egy csúszdát sikerült vásárolniuk az összegyüjtött pénzből, míg a második évben, mivel már többen részt vettek a rendezvényen, sokkal változatosabb dolgokat tudtak vásárolni az óvoda számára. A tavalyi felajánlásokból szőnyeget, függönyt, televíziót és egy DVD-lejátszót kapott az óvoda.

Jövőre felépül

Az óvodában jelenleg 4 csoport működik, azonban az épület, amiben vannak, már nagyon leromlott állapotban van, ezért az idén megkezdték egy új óvoda építését a régi mögé. Az előzetes tervek szerint jövőre már teljesen elkészül az új épület – mondják a szervezők. Az idén harmadik alkalommal megrendezett jótékonysági bál bevétele elérte a 2777 lejt, amiből mese CD–ket, illetve egy CD-lejátszót szeretnének vásárolni a szervezők. Ezekre a dolgokra azért van szükség, mert az óvoda felszereltsége elég hiányos, saját CD-ket nem tudhatott magáénak az óvoda. A település jóérzésű lakosai mind jelen voltak a rendezvényen, ahonnan a vidámság és a szórakozás, de a tánc sem hiányozhatott.    

 

Gugulya–Hégető Lóránd