Együtt az erőszak ellen!

Szatmárnémeti — November 25. a Családon belüli bántalmazás elleni harc világnapja. Ez alkalomból akciót indít a Szatmárnémeti Caritas november 26.–án.

November 26-án, a Családon belüli bántalmazás elleni harc világnapja alkalmából, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet olyan akciókat indít amelyek a bántalmazás jelenségének súlyosságára hívják fel a figyelmet — mondta el lapunknak Fazekas Csilla, a Szatmárnémeti Caritas sajtórefense.

A Caritas munkatársai és önkéntesei ezen a napon felkeresnek több közintézményt, ahol az ott dolgozóknak és az ott tartózkodó embereknek feltűzik azt a lila szalagot, amely a családon belüli bántalmazás ellenes mozgalom jelképe.

Ugyanezen a napon néhány szatmárnémeti középiskolában „Add tovább!” akcióra kerül sor, amikor a diákok és a tanárok két–két szalagot kapnak, amelyből egyet választásuk szerint tovább kell adjanak másvalakinek, így is bővítve a mozgalmat — magyarázta Fazekas Csilla.

Egy perc néma csend

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet ugyanakkor felhívást intézett a közösség minden tagjához, melyben arra kérnek minden lakost, hogy november 26-án déli 12–kor egy perc néma csenddel emlékezzen meg a családon belüli bántalmazás áldozatairól — mondta el lapunknak Fazekas Csilla.