Egy törvényen kívül álló revizionista csoport Szatmárnémeti békéjére tört

Egy törvényen kívül álló revizionista csoport Szatmárnémeti békéjére tört
Szatmárnémeti – Ez volt a Szatmárnémetiben megrendezett általános riadókészültség gyakorlatának témája, amit a légiriadó szirénáinak megszólaltatásával kezdtek el azok az egyének, akik elégedetlenségükkel és revizionista követeléseikkel megtámadták a Szatmárnémetiben a Közigazgatási Palotát.  

A tűzoltók értek a helyszínre, akik azonnal elkezdték a Szakszervezetek Művelődési Házának oltását, amit egy ott elhelyezett bomba okozott. A tűzoltással egyidőben zajlott a mentési művelettel, valamint a sérültek kórházba szállításával. A vöröskereszt önkéntesei együtt a mentőszolgálat embereivel látták el a sérülteket. A robbanás ereje meglazította a szomszéd épületen található betonból lévő diszítési elemeket, amelyek ráestek két, ott fedezékbe húzódott polgárra.

 Egy nagyobb csoport a Közigazgatási Palota bejárata felé vette útját ezzel is fokozva a pánikhangulatot a tömegben, akiket a csendőrök már vártak. Az felbújtókat sikeresen kiemelték a tömegből, azt pedig szétoszlatták. Később egy névtelen telefonáló bejelentette, hogy bombát helyezett el a prefektura épületében ami nemsokára felrobban. A kiérkező tűzszerészek átvizsgálták az épületet, de nem találtak semmit. A helyzet stabilizálása után a karhatalmi erők megkezdték a visszavonulást. Ezzel a jelenettel ért véget az akció, amit az illetékesek sikeresnek vallottak. Volt ebben action is bőven, de egy dologra fény derült: éspedig már nem a háborútól, nem légitámadástol kell félni, hanem egy teljesen másféle ellenségtől és hadviseléstől? Önök szerint mennyire vagyunk felkészülve a hasonló helyzetekre?