FRISSÍTVE|Egy személy meghalt a hobicaurikányi robbanásban

Akt.:
FRISSÍTVE|Egy személy meghalt a hobicaurikányi robbanásban
Robbanás történt a Zsil-völgyében, hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában. A bánya lezárás alatt van.

FRISSÍTÉS: A mentőcsapat két tagja füstmérgezést kapott és a petrozsényi sürgősségi kórházba szállították őket.

‘A négy vájár a bánya bezárásán dolgozott, mintegy 450 méterrel a földfelszín alatt amikor a robbanás bekövetkezett’ – mondta el Dănuţ Buhăiescu, a város polgármestere. A polgármester szerint a hobicaurikányi szénbánya bezárás alatt áll, a termelésnek év végén kellene leállnia.

Egy bányász eltűnt és három megsérült a robbanásban. A hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás áldozatai a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket – nyilatkozta dr. Alin Vasilescu, a petrozsényi sürgősségi kórház igazgatója. ‘Az egyik áldozat testfelszíne 30-40, a másik testének 8 százalékán égett meg. A bányászok a végtagok, az arc és a légutak szintjén szenvedtek égési sérüléséket’ – mondta Vasilescu. A harmadik sérültet a lupényi kórházba szállították. A hobicaurikányi bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanás áldozatai közül kettőt bukaresti kórházakba szállítanak – jelentette be Raed Arafat belügyi államtitkár.

Az eltűnt, negyedik bányászt később holtan találták meg, miután a SMURD helikoptere órákig várakozott, hátha segítségre lesz szükség.

Bűnügyi eljárást indított hétfőn a petrozsényi ügyészség a hobicaurikányi (Uricani) bánya egyik tárnájában bekövetkezett robbanással kapcsolatban

www.agerpres.ro