Egy román lánynak a bíróságon kell bebizonyítani, hogy valóban életben van

Rendőrségi ügyintézés alatt jött rá egy 20 esztendős román lány: a hatóságok 16 éve halottnak nyilvánították. A lánynak most be kell bizonyítania, hogy valóban életben van.

A vilcea-i Melania Stoica erkölcsi bizonyítványát kérte a rendőrségtől, amikor a hivatalnok nagyot nézve mondta: “Milyen bizonyítvány kislány, a nyilvántartás szerint nem is vagy életben.” A lány személyijével próbálta bizonyítgatni, hogy valóban ő az, akit halottnak hisznek, ám ez nem győzte meg az ügyeletes rendőrt.

A rendőrségi adatok azt mutatják: Melania négy éves korában tüdőgyulladásban halt meg. Halotti bizonyítványát egy gyermekmenhelyen állították ki.

Egyelőre kivizsgálás zajlik a bonyolult ügy kapcsán, ezt azonban akadályozza, hogy az említett menhely megszűnt, az archívuma is eltűnt, így nem tudják megállapítani, milyen dokumentumok alapján nyilvánították halottnak a lányt. Bonyolítja az ügyet, hogy Melania érvényes személyi igazolvánnyal és útlevéllel rendelkezik, ugyanakkor “elhalálozása” után is szociális támogatásban részesült.

A lánynak most DNS vizsgálat eredményeivel kell bizonyítania, hogy valóban életben van, ugyanakkor bírósági eljárásban kell érvénytelenítse a saját halotti bizonyítványát.