Egy román képviselő feljelentést tesz a Vegyépszer által épített kolozsvári körgyűrű ügyében

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt kolozsvári parlamenti képviselője bejelentette, ügyészségi feljelentést tesz a Vegyépszer által épített kolozsvári körgyűrű ügyében.

Horia Uioranu kolozsvári képviselő, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezető-helyettese vasárnap bejelentette, hétfőn ügyészségi feljelentést tesz a kolozsvári körgyűrű Bányabükk és Apahida közötti szakaszának a tervezői és kivitelezői ellen, valamint azok ellen, akik a versenytárgyalásokat szervezték a munkálatok odaítélésére. “A munkálatok megkezdésekor azt közölték, hogy az útszakasz megépítése 60 millió euróba kerül; az ár megháromszorozódott, és az építkezés távolról sincs befejezve, sőt, ami megvan, az is süpped” – magyarázta a feljelentés okát a képviselő. Horia Uioreanu úgy vélte, a kialakult helyzetért elsősorban a szaktanácsadó cég és a terv készítője a felelős. Ezért azt kérte az ügyészségtől, ellenőrizze a megvalósíthatósági előtanulmány, a megvalósíthatósági tanulmány, a geotechnikai tanulmány, és a műszaki terv elkészítésének a körülményeit.

Feljelentésében a képviselő azt szorgalmazza, vonják felelősségre azokat a személyeket, akiket az ügyészség felelősnek talál a kialakult helyzetért.

A körgyűrű egyik szakaszát a magyarországi Vegyépszer Zrt. építette, másik szakaszát a Nemzetközi Vegyépszer Románia Kft. által vezetett konzorcium építi. Február 21-én a román közlekedésügyi miniszter a román fél elégedetlenségét fejezte ki a magyar kivitelező munkája miatt Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövetnek.

A Vegyépszer csoportnak a minap kiadott, egy február 21-re elkészült műszaki szakvéleményre hivatkozó közleménye szerint a Nemzetközi Vegyépszer Románia Kft. által épített útszakasz megrongálódását a munkaterületen kívül történt földcsuszamlás okozta, ezért a kivitelező nem hibás.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .