Egy órás büntetést kapott Gyenes

Egy órás büntetést kapott Gyenes
A Közép–Európa–rali csütörtöki első mért szakasza után harmincnyolc motorost egy órás büntetéssel súlyották a versenybírók, mivel azok elvétettek egy ellenőrző pontot (waypoint).

Az élbojból két motorost érint a büntetés: az összetett eddigi második helyét elfoglaló Jaroslav Katrinakot (visszaesett a 32. helyre) és a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuelt. A büntetést követően Mani a 8. pozícióból visszaesett a 29. helyre. „A road–book–ot követtem, de mikor a műszaki parkba értem, szóltak, hogy elvétettem egy waypoint–ot. Később megtudtam, hogy ez a pont úgy volt elhelyezve, hogy le kellett térni az útról, és akkor kijelezte volna a GPS is, hogy ott van az a pont. Nem értem, hogy történhetett meg ez, ugyanis az előző napi magyarországi szakaszokhoz hasonlóan ki volt jelölve az útvonal. Remélem a hátralevő szakaszokon sikerül faragnom az így felgyűlt hátrányból, és legalább a 450 kcm–sek között visszajussak a dobogós helyre” – nyilatkozta Mani, aki a büntetés után a kategóriájában is visszaesett a harmadikról a hatodik helyre.

A csütörtöki első szakaszt (Veszprém környékén) egyébként Francisco Lopez (chillei, KTM) nyerte a motorosoknál, Németh Norbert (magyar, Bombardier) a quadosoknál, Robby Gordon (amerikai, Hummer) az autósoknál és Hans Stancey (holland, MAN) a kamionosoknál.

Büntették a brassói Marcel Butuzát is. Ő a sebességhatárt lépte át, ezért 6 perc büntetést kapott.

Ioan „Joe” Lutas még mindig a nagybányai utolsó előtti szakasz miatt szenved (akkor elszakadt a gáz kábele ezért másfél órát vesztett), még mindig nem sikerült az első 70 közé felzárkoznia.

Alex Garbacea szerdán nagyot esett, eltört a navigációs rendszer antennája, ezért sok időt vesztett a Debrecen és Veszprém között rendezett szakaszon.

Az autósoknál a Gabi Nicoale/Liviu Stan párosnak eltört a Misubishi balelső kerékfelfüggesztése. Ezt kellett megjavítsák, így rengeteg időt elvesztettek.

Waypoint

Az órás ellenőrző pontok mellett a mért szakaszokon vannak elhelyezve a waypoint–ok. Ezek eldúgott helyeken találhatók. A road–bookot kell követni, hogy megtalálja a versenyző ezeket a pontokat. A Közép–Európa–ralin a GPS akkor jelzi ki ezeket a pontokat, ha legalább 90 méterre megközelíti a versenyző.

Nyilatkozatok

A csütörtöki első etap motoros győztese, Francisco Lopez (KTM)

„Nagyon koncetráltam a navigációs rendszerre és a road–bookra, mivel több waypoint helyét módosították vagy egyáltalán törölték a versenyből. Nem akartam hibázni, vagy hogy kihagyjak egyet is. De ezen kivül semmi gond nem volt, nagyon jól ment a motor is.”

Az autósóknál győztes Robby Gordon (Hummer)

„Ez a pálya minden tekintetben megfelelt a Hummernek. Már az elejétől tapostam a gázt, beleadtam mindent. Faragnom kellett a hátrányból is, mivel tegnap (szerdán – szerk. megj.) gondjaim voltak a fékrendszerrel is. Nyilván nehéz lesz ledolgozni a majd’ három perces hátrányt Carlos Sainz–cal szemben, de minden megteszek, hogy sikerüljön. Hinnünk kell magunkban!”