Egy módszer, mellyel javíthatunk életünkön

Egy módszer, mellyel javíthatunk életünkön
Nagyvárad – Jövő héten magyar nyelvű agykontroll tanfolyam kezdődik a nagyváradi Szakszervezetek Művelődési Házában. Oana Magdolna agykontroll oktató szerdán tarott előadást az érdeklődőknek.

Mintegy harmincan gyűltek össze szerda este a Melody szálló koferenciatermében. A jelenlévők először a magyarországi Domján László műsorát nézték meg videóról, s ebből megismerhették az agykontroll különféle módon megnyilvánuló hatásait. Volt, aki gyógyulásáról számolt be, egy idős férfi pedig azt mesélte el, hogyan programozta be magát arra, hogy elviseljen egy érzéstelenítés nélkül végzett műtétet. Tulajdonképpen az agy bármire beprogramozható – derült ki – mégis, mint később Oana Magdolna megjegyezte, „azért nem leszünk mindenhatók, nem az Istenné válást tanuljuk meg a tanfolyamon”.

Hatékonyabb a könyvnél

Sokan jó pár évvel ezelőtt elolvashatták José Silva egy vagy több, magyar nyelven megjelent könyvét az agykontrollról. A módszer szerint az agy „alfa állapotban” különös erővel bír, saját életünket és a másokét is meg tudjuk általa változtatni. Viszont egyedül elég körülményesen sajátíthatjuk el megfelelően a technikákat, tudtuk meg az oktatótól, s a tanfolyam (mely első alkalommal zajlik magyarul Nagyváradon) olyan módszereket is tartalmaz, melyek a könyvekben nem szerepelnek. Ha egyedül tanuljuk, sokszor bizonytalanok vagyunk abban, hogy valóban sikerült-e alfa állapotba kerülnünk, vagy sem. A kurzus során viszont egészen biztos, hogy ez mindenkinél létrejön – „ezt az egyet egészen biztosan meg tudom ígérni”, mondta az oktató.

Nem kell megalkudnunk

Az előadás alatt praktikus tanácsokkal is szolgált: ha valaki panaszáradattal „támad le” bennünket, gondolatban semlegesítsük ennek a hatását, és sokkal jobban járunk, ha ahelyett, hogy panaszkodnánk, azt valljuk, hogy „egyre jobban és jobban vagyunk”. Ez a kijelentés ugyanis elfogadhatóbb az elménk számára, mint ha például azt mondanánk, hogy „tökéletesen”, s ezáltal már el is indultunk e megvalósítás útján (ehhez ugyanis szükséges az, hogy ne csak akarjuk, higyjük is, hogy valami megvalósul).

Szó esett még arról is: sokan megalkuszunk, nem merjük kezünkbe venni a sorsunkat, inkább megelégszünk kevéssel, mert az biztos – holott „szép az élet, jó érdekes”, ha tudjuk,hogyan használjuk ki képességeinket.

Másodjára ingyenes

A négynapos tanfolyam jövő héten kezdődik, s 450 lejbe kerül. Minden reggel kilenctől este nyolcig tart, a résztvevők nemzetközileg elismert oklevelet kapnak, valamint a kurzus anyagát kiadvány formájában. Ha egyszer kijártuk ezt az alaptanfolyamot, bármikor ingyen résztvehetünk rajta, hangzott el. Aki felszeretne iratkozni, Máté Maya szervezővel veheti fel a kapcsolatot a 0727/821 698 telefonszámon.

Neumann Andrea