Egy medve sétált egy medgyesi utcán

Egy medve sétált egy medgyesi utcán
Egy medvével találkozott szombat reggel egy rendőrjárőr Medgyes egyik utcájában, amelyet gépkocsijuk fényével kikergettek a Küküllő partjára – tájékoztatott Ilarie Sideraş, a helyi rendőrség parancsnoka. Senki nem sérült meg.

A medgyesi rendőrfőnök szerint tíz nappal ezelőtt Segesvár határában láttak egy medvét, 2017-ben pedig Medgyes központjában találkoztak eggyel.

Nagyszeben körül egyre több medve jelenik meg az utakon.

Csütörtök este két medvét gázoltak el a gépkocsik Bojca községnél, a 7-es országúton. Egy medve Szelistyénél az autópályára ment ki, miután végigjárta az útügyi igazgatóság és autópálya-rendőrség udvarát. A Bojcánál elütött medvék egyike elpusztult. Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője szerint ellenőrizhetetlenné vált a helyzet, a közutakra kimerészkedő vadállatok a közlekedés biztonságát veszélyeztetik.

Szeben megyében csütörtök este három medve ment ki az országutakra, egy Szelistyénél, az A1-es úton, kettő pedig Bojcánál, ahol két személygépkocsi és egy teherautó elütötte őket. Az egyik állat elpusztult, a járművek megrongálódtak. Személyi sérülés nem történt – közölte a Szeben megyei rendőrség.

Év eleje óta Szeben megyében már négy medvét gázoltak el a közutakon, három elpusztult közülük.

Elekes Róbert, a Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) szóvivője szerint ellenőrizhetetlenné vált a helyzet. Elmondása szerint csütörtökön 21:30 közül egy kifejlett medve járta végig az igazgatóság szelistyei koordinációs központjának udvarát, ahol az autópálya-rendőrség székhelye is található. A nagyvad ezt követően kiment az autópályára, ahol egy kamion elütötte. A gépkocsi megrongálódott, a medve viszont a jelek szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket, mert elfutott Szelistye irányába. Az udvaron körülbelül tíz személy tartózkodott, amikor megjelent a medve, tette hozzá Elekes, aki szerint még az elektromos kerítések sem tudják megakadályozni a medvéket abban, hogy felmenjenek az autópályára.

www.agerpres.ro

Címkék: ,