Egy kalap alatt vetélkedő Réven

Egy kalap alatt vetélkedő Réven
Péntek délben harmadik alkalommal rendezték meg Réven az Egy kalap alatt elnevezésű vetélkedőt. Gyerekek, szülők, nagyszülők töltötték meg a helyi művelődési ház nézőterét.

A révi művelődési ház adott helyet annak a tehetségkutató és tehetségfejlesztő vetélkedőnek, amelyet az iskola magyar tanerői szerveztek. Óvodások, kisiskolások, V–VIII. osztályosok egyéni fellépőit, illetve csoportokat vártak, hogy bemutassák tudásukat. A programot levezető Sipos Márta magyar nyelv és irodalom tanárnő megköszönte Juhász Annamária, Liuc Aliz, Liuc Melinda, Mérai Katinka, Románszki Kriszta oktatóknak, hogy felkészítették a fiatalokat, majd kifejtette, hogy ezt a helyi versenyt a szervezők jövőre megyei szintre szeretnék kiterjeszteni. Ezt követően ismertette a négytagú zsűri pontozási szempontjait, úgy a közös produkcióknál, mint az egyéni produkciók esetében.

Sikeres előadások

A köszöntőket követően először az ovisok és előkészítő osztályosok léptek fel Zelk Zoltán A legokosabb nyúl című előadásukkal. Az I–II. osztályos tanulók a Hófehérke és a hét törpe népmese feldolgozását adták elő nagy sikerrel, ezt követően pedig a III–IV-esek, majd a VI., illetve a VIII. osztályosok léptek produkcióikkal a színpadra. A csoportok műsorait követően az egyéni előadók versekkel léptek a nagyérdemű elé. Az előadásokat a zsűri értékelte, melynek tagjai voltak: Kozák Ilona és Técsi Ferenc tanárok, Majer Zoltán, a révi iskola aligazgatója, illetve Papp Csaba református lelkész. A legjobb produkciókat jutalmazták. Köszönet illeti a révi iskola vezetőségét, illetve Papp Mária helyi vállalkozót, akik anyagilag támogatták a rendezvényt.

Hasas János