Egy helyet szabadon hagytak

Akt.:
Egy helyet szabadon hagytak
Péntek délután a nagyvárad-velencei római katolikus művelődési házban rangsoroló küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Kilenc megyeitanácsos-jelöltet rangsoroltak.


A küldöttgyűlés elején Pásztor Sándor megyeitanácselnök-jelölt kért szót, aki bejelentette: abból kiindulva, hogy egy olyan listára van szükség, mely összefogja a magyarságot, és minden réteget képvisel, illetve konszenzus kell, és a jelöltállítás vissza kell tükröznie valamennyi olyan szerveződés óhaját, melyekre a jövőben támaszkodni lehet, az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytatott a szóba jöhető érintett entitásokkal, és ennek eredményeképpen összeállt egy rangsor, melyről elvi szavazást kért az egybegyűltektől.

Miután ismertette a neveket, és röviden jellemezte a jelölteket, a jelenlevők megszavazták azt, hogy az RMDSZ megyeitanácsos-jelölt listáján a második helyen, tehát Pásztor Sándor mögött a római katolikus egyház által javasolt személy, vagyis Szabó István mérnök legyen, a harmadikon a református egyház által delegált Szoboszlai-Gáspár István mezőtelegdi tiszteletes, a Pacsirták Néptánccsoport vezetője, a negyediken az ifjúság által küldött Boda Gergely VIDIFISZ-elnök, az ötödiken a Nőszervezet és a Pedagógus Szövetség által támogatott Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes, a hatodikon a 23 szórványtelepülés által fenntartott Grim András ügyvezető alelnök, a hetediken Péter I. Zoltán helytörténész, a nyolcadikon az a személy, akiről a nyitás jegyében az eddig versenytársnak vagy ellenfélnek gondolt más politikai alakulattal megegyeznek, a kilencediken pedig a roma kisebbséget reprezentáló Lakatos János.

A rendezvényen emellett az is eldőlt, hogy a további helyekre jelölt személyek rangsorolása Pásztor Sándorra és a kampánystábra lett bízva.

Ciucur Losonczi Antonius