Egy félidőt bírta a Dinamo – Csúfos vereség Bukarestben

Egy félidőt bírta a Dinamo – Csúfos vereség Bukarestben
Bukarest – Több mint egy tonna tűzijáték maradt elhasználatlanul a Dinamo – Lazio mérkőzés után, pedig a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtező–fordulójának visszavágó mérkőzését remekül kezdte a román fővárosi bajnokalakulat.

A második játékrészben azonban pocsékul játszot Mircea Rednic edző legénysége, ennek meglett az eredménye is. 3–1–re kikapott a Dinamo, így a Lazio került a BL csoportkörébe.

Kisebb meglepetésre Rednic Bratut nevezte a kezdőcsapatba Niculescu helyett. A váltás úgy tűnt, bevállt, ugyanis Bratu a mérkőzés 27. percében faképnél hagyva védőit hatalmas sprintet vágott jobb oladalon, majd 15 méterrel a akpu előtt „kivégezte” Ballotát. 1–0–ás állásnál már az ünneplésre készültek a Dinamosok, ugyanis már csak egy félidő választotta el őket történelmük legnagyobb sikerétől: a BL csoportkörbe való kvalifikálás.

Ha valaki előre tudta volna a találkozó végkifejletét, akkor valószínű inkább kihagyta volna a második játkrészt. A 47. percben 11–eshez jutott a Lazio, melyet Rocchi értékesített, majd tíz perccel később Pandev góljával vette át a vezetést a római csapat. A Dinamo erre csak Ropotan kapura veszélyes lövésével tudott válaszolni. A megzavaródott bukaresti csapat játéka ezután már eredménytelen volt, rengeteget hibáztak. Ellenben az olaszok megadták a kegyelemdöfést: ismét Rocchi vette be Lobont kapuját.

Az esedékes történelmi kvalifikáció reményében vásárolt tűzijátékok megmaradtak, a Lazio jutott a főtáblára, míg a Dinamo az UEFA Kupa első fordulójában folytathatja szereplését az európai kupasorozatokban. Ellenfelét a pénteki sorsolást követően ismerheti meg.

„Igazságtalan eredmény született, ugyanis uraltuk a mérkőzést, az első félidőben egyetlen helyzete sem volt ellenfelünknek. A szünetben azt mondtam játékosaimnak, felejtsék el, hogy vezetünk 1–0–ra, és ugyanolyan komolyan folytassák a mérkőzést, mintha most kezdődne az. Mi tehetünk róla, hogy kikaptunk” – mondta letőrve a mérkőzés után Rednic, aki elsősorban Vali Nastasét hibáztatta a kudarcért. A védő szabálytalan megmozdulása után ítélt a bíró 11–est, miután a Lazio egyenlített. „Nem értem, hogy tehet ilyesmit egy olyan játékos, aki évekig az olasz élvonalban játszott? Egyenesen az ellenfél lábát célozta a 16–oson belül. Ha nem játszottunk volna szépen az első félidőben azonnal benyújtottam volna a felmondásomat” – mondta már mérgesen a szakvezető.

BL–selejtező, 3. forduló, visszavágók: Dinamo – SS Lazio 1–3 (1–0). Gólszerzők: Bratu (27.), illetve Rocchi (47., 66., előbbit 11–esből), Pandev (54.). Továbbjutó: az SS Lazio 4–2–es összesítéssel
FC Liverpool – Toulouse 2–0 (tj.: az FC Liverpool kettős győzelemmel, 5–0–ás öszesítéssel)
Crvena zvezda – Glasgow Rangers 0–0 (tj.: a Glasgow Rangers 1–0–ás összesítéssel).
Puerta halála miatt az AEK Athén – FC Sevilla taálkozót hétfőn rendezzik.