Egy este a beteg gyerekek javára

Thurzó Zoltán zongoraművész és Vujity Tvrtko műsorvezető riporter
Thurzó Zoltán zongoraművész és Vujity Tvrtko műsorvezető riporter
Thurzó Zoltán zongoraművész és Vujity Tvrtko, a TV2 Pulitzer-emlékdíjas műsorvezető riporterének közös jótékonysági estjére március 9-én kerül sor a filharmónia termében.

A jótékonysági esemény fontosságáról Thurzó Zoltán így vélekedik: „Politikai nézettől függetlenül mindenkitől azt hallom: össze kellene fogjunk mi magyarok. Úgy Nagyváradon, mint Bihar megyében, de akár Magyarországon is. Az esemény belépőjének összegével, 35 lejjel már tudunk segíteni ezeken a speciális problémákkal küszködő gyermekeken. Igaz, vannak akiknek az összefogás gondolata csupán reklám, propaganda, de nem hiszem, hogy ők sokan lennének. Ki mennyit fizetne adott esetben, ha az orvosok megállapítanák azt, hogy a közelében élő gyerek súlyos beteg. Bizony ennél nagyobb rémálma sem szülőknek, sem fiataloknak, sem nagyszülőknek nem lehet” – nyilatkozott lapunknak Thurzó Zoltán zongoraművész.

Adományok

Az Oktatási Központ értelmi fogyatékos, mozgássérült, down kóros, autista, valamint viselkedészavaros gyerekeket gondoz, illetve folyamatosan segít. A gyógypedagógusok 3–18 éves korig foglalkoznak a gyerekekkel. A bevételből, adományokból mozgásfejlesztő, valamint finommotorikus eszközökkel, tanszerekkel tudnánk Őket, valamint a szakképzett gyógypedagógusokat segíteni. Jegyeket a Nagyváradi Állami Filharmónia jegypénztáránál lehet megvásárolni munkanapokon 11–16 óra között, illetve csütörtökön 17–19 óra között is (Moscovei utca 5. szám). További információkat a 0742–901–902 telefonszámon lehet igényelni. Helyszín: Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók hangversenyterme, 2016. március 9., szerda, 19 óra.