Egy direkt járattal kevesebb

Egy direkt járattal kevesebb
A Nagyvárad-Bukarest közötti útvonalon a három direkt vonatjáratból, csak két éjszakai marad, mivel május 16-tól kezdődően az IC vonat Nagyvárad-Kolozsvár útvonalon már nem fog közlekedni.

Május 16-tól kezdődően a Nagyvárad – Bukarest-északi pályaudvar útvonalon direkt közlekedő 11.20-kor induló Intercity (IC) vonat nem fog közlekedni Nagyvárad és Kolozsvár között, így akik a fővárosba mennének, Kolozsváron át kell majd szálljanak egy bukaresti járatra, vagy utazhatnak az esti órákban induló Nagyvárad-Bukarest útvonalon közlekedő Interrégió (IR) vonatokkal. A menetrendből részlegesen két IT vonatot is kivettek amelyek összekötötték Nagyváradot és Bukarestet. „Május 15-16-tól kezdődően az IC 531 számú Bukarest-Észak – Kolozsvár – Nagyvárad útvonal esetében a vonat nem fog közlekedni Kolozsvár és Nagyvárad között, valamint május 16-tól az IC 532 Nagyvárad – Kolozsvár – Bukarest-Észak útvonal esetében a Várad-Kolozsvár útvonalon függesztik fel a vonatközlekedést”-áll a CFR közleményében. A Nagyvárad-Bukarest útvonalon közlekedő IC vonat 11.20-kor indult és 23.05-kor érkezett meg a fővárosba, továbbá az IC vonat visszajövet 1.05-kor volt Váradon, 13.10-es bukaresti indulással. Direkt vonatösszeköttetést ezentúl csak az éjszaka közlekedő IR vonatok biztosítják majd, amelyek 19.30-kor (7.55-kor ér Bukarestbe), illetve 20.33-kor (8.47-kor ér Bukarestbe) indulnak Váradról.

Akik mégis inkább a nappali vonatozást választanák, azoknak át kell majd szálljanak Kolozsváron, vállalva a várakozást. A lépés a hivatalos álláspont szerint azért volt szükséges, mivel az utasok száma ezen járatok esetében nagyon lecsökkent (átlagban napi 12 ember) a Várad-Kolozsvár útvonalon. A CFR továbbá arról is tájékoztatott, hogy a következő időszakban a Régió (R) vonatok esetében is beiktatnak néhány változást, amelyeket az állomásokon is közzé tesznek.