Egy diákszínjátszó tábor receptje

Egy diákszínjátszó tábor receptje
A Zakuszka Diákszínjátszó Tábor elkészítése kissé macerás, ezért megéri minél több résztvevőt bevonni, és utána, egy turné keretében, minél több helyen bemutatni.

Hozzávalók: 8 darab friss gyergyószentmiklósi színjátszó, 5 darab, ropogós marosvásárhelyi színjátszó, 2 darab zsenge aradi diák, egy evőkanál kreativitás és egy csipetnyi humor.
Keresd fel az erre alkalmas támogatókat. Ha megvannak a támogatók, tedd félre, mert egy kis előmunkát igényel a szervezés. Az előadás tematikáját és vázlatát süsd ki! Ha elkészült, korrigáld, majd tedd félre. Egy kisebb edényben, közös reggeli tornákkal és csapatösszerázó tréningekkel, némi olajon dinszteld meg a friss diákokat. Ha kész, tedd félre azt is. Az énekeket és koreográfiát szedd szét és rakd újra össze, minél apróbb kockákból, és kezdd el pirítani a mesterszakács keze alatt. Addig rotyogtatjuk, amíg minden elem egybefő.
Ha mindezzel megvagy, akkor mehet a nagyszínpadra, és jöhetnek a zsinórpróbák: kezdődhetnek a folyamatos próbák, kis szünetekkel megszakítva, egymásra figyeléssel fűszerezve. A kóstoló után, ami Gyergyószentmiklóson lesz 8:30-tól a Figura Stúdió nagytermében, egy turné alatt nyolc helyszínen tálaljuk.
Jó étvágyat és jó szórakozást kívánunk!
Szereplők: Czirják Beatrix, Göllner Boróka, Bölöni Anna, Czimbalmos Brigi, Darvas Emőke, Blénesi Kincső, Csoma Etelka, Dobai Eszter, Rákosy Anikó, Szabó János Szilárd, Jancsó Előd, Demeter-Márk Cristopher, Péter Norbert, Nagy Adorján Zoltán, Kelemen Roland.
Rendezők: Faragó Zénó, Fodor Alain Leonard, Bilibók Attila
Írta: Moșu Norbert-László
Jelmeztervező: Török Réka
Fotó/Sajtó: Molnár Melinda, Kercsó Timea, Vicol Koppány

Helyszínek

Augusztus 7.
Előadás kezdete: 8 óra
Helyszín: ODFIE Diákszínjátszó Találkozó, Bölön, Kultúrotthon

Augusztus 8.
Előadás kezdete: 7 óra
Helyszín: Csíkszentdomokos, Kultúrotthon

Augusztus 10.
Előadás kezdete: 8 óra
Helyszín: Csicsó, Kultúrotthon

Augusztus 11.
Előadás kezdete: 8 óra
Helyszín: Marosvásárhely, Ariel Bábszínház

Augusztus 13.
Előadás kezdete: 9 óra
Helyszín: Kisiratos, Kultúrház udvara

Augusztus 14.
Előadás kezdete: 8 óra
Helyszín: Kispereg, Kultúrotthon

Augusztus 15.
Előadás kezdete: 8 óra
Helyszín: Arad, Minorita Templom Színházterme

Augusztus 16.
Előadás kezdete: 8 óra
Helyszín: Zimándújfalu, Kultúrotthon