Egy „cipősdoboznyi” szeretet

Egy „cipősdoboznyi” szeretet
Bihar megye – „… szeretetet kapni nem lehet, mindig csak adni kell, ez a módja.” (Márai Sándor) A borsi és szentjánosi iskolai diákjai idén is kivették részüket a rászorulók karácsonyának szebbé tételében.

Egy cipősdoboznyi szeretet – ezt a nevet adták a diákok jótékonysági akciójuknak, melynek során az adventi időszakban játékokat, ruhákat, tanszereket, édességeket gyűjtöttek  az élesdi gyermekotthon kis lakói számára. Az iskola diáktanácsosai nagy lelkesedéssel csomagolták dobozokba az ajándékokat. Karácsony előtt az ajándékozó diákok egy része, és a szervezésben részt vett pedagógusok (Borsi Gyöngyi  vallástanár, Bodó Éva  pszichológus, Farkas Judit  biológiatanár, Gagyi Annamária  tanítónő) útnak indultak az iskola kisbuszával.

Ajándékot adtak, és kaptak

Az élesdi Kajántó Mária Gyermek és Ifjúsági Otthon  lakói szeretettel fogadták a vendégeket. Míg az otthon vezetője süteménnyel és kávéval kedveskedett, a gyerekek mindenkinek bátran mutatták be szobáikat. A legmeghatóbb pillanat mégis az volt, mikor a borsi és szentjánosi gyerekek átadták ajándékaikat az otthon lakóinak. Mind a 28 gyermek és fiatal korának megfelelő ajándékot kapott, így hát nagy volt az öröm. A búcsúzáskor kapott rajzok és ölelések  révén az ajándékozás kölcsönös volt.

Bodó Éva

Címkék: , , ,