Egészségügyi nyílt nap

Egészségügyi nyílt nap
Nagyvárad – Székesfehérvárról, egy nálunk is ismert termékcsalád képviseletében érkeztek azok a táplálkozási tanácsadók, akik kedden ingyenes egészségügyi vizsgálatokat végeztek a nagyváradi Ioan Bococi Műszaki Líceumban.

Ottjártunkkor mintegy negyvenen várták – javarészt idős személyek – hogy egy mérleghez hasonlító, nagyon korszerűnek tűnő műszer segítségével adatokat kapjanak saját egészségi állapotukról. Dr. Répásy Györgyné Judit táplálkozási tanácsadó elmondta: a készülék egy sor adattal szolgál, de szakértelemre van szükség az eredményeket értelmezéséhez. Segítségével megtudható többek között hogy az illető személy szervein mennyi a zsírlerakódás – ez az úgynevezett zsigeri zsír – illetve hogy mennyi a biológiai kora, ami sokszor nem egyezik a valós korával.

Az eredmények alapján az egészségügyi nyílt nap szervezői egyéni tanácsokkal látták el a résztvevőket. Átfogó tanácsokról van szó, tette hozzá, reformtáplálkozási alapelvektől egészen a különféle hangulatjavító módszerekig. Például sokan szeretnének fogyni, de a saját elképzelés szerint végzett fogyókúrának még ellentétes hatása is lehet, mivel a táplálékmegvonás következtében lelassul az anyagcsere és az illető nagyon hamar visszahízik. „A világ tele van éhező kövérekkel” – jegyezte meg Dr. Répásy Györgyné Judit, aki szerint mindenkinek meg kell tanulnia gondoskodnia saját magáról és a vizsgálattal ehhez nyújtanak támpontot és egy kezdeti impulzust. Mint megtudtuk, szeretnék rendszeressé tenni a váradi találkozókat.