Egészségügyi Minisztérium: Semmi nem indokolja a szervátültetések leállítását

Egészségügyi Minisztérium: Semmi nem indokolja a szervátültetések leállítását
Jelen pillanatban semmi nem indokolja a szervátültetések leállítását, az orvosoknak továbbra is minden forrás rendelkezésükre áll – mutat rá az Egészségügyi Minisztérium az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményben.

“Mivel olyan információk jelentek meg a nap folyamán, miszerint leállt az országban a szervátültetési tevékenység, az Egészségügyi Minisztérium szükségesnek látja pontosítani, hogy jelen pillanatban semmi nem indokolja a transzplantációk leállítását. A beavatkozások finanszírozása továbbra is biztosított, az átültetéseket végző orvosoknak minden forrás a rendelkezésükre áll. Jelenleg az agyhalál megállapításával kapcsolatos eljárás sem képezi vita tárgyát” – mutat rá a közlemény.

Ebből az is kiderül, hogy Vlad Voiculescu tárcavezető jövő héten tárgyalásokat folytat az illetékes szakemberekkel a szervelosztásra vonatkozó világos és áttekinthető eljárás kidolgozása érdekében.

A szaktárca ugyanakkor közleményében felelősségtudatra int és felszólít mindenkit, hogy ne használják kampánytémaként a szervátültetési tevékenységet.

AGERPRES/(RO – szerző: Eusebi MANOLACHE, szerkesztő: Mihai Simionescu; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro