Egészségügyi miniszter: biztosítottak, hogy a kanyaró elleni oltások jövő héten megérkeznek az országba

Egészségügyi miniszter: biztosítottak, hogy a kanyaró elleni oltások jövő héten megérkeznek az országba
Florian Bodog egészségügyi miniszter hétfőn azt nyilatkozta, biztosították arról, hogy jövő héten megérkeznek a kanyaró elleni oltások az országba.

“Jelen pillanatban a közegészségügyi igazgatóságoknál vannak a hat és négy komponensű oltások. Ami a kanyaró elleni oltásokat illeti, biztosítottak róla, hogy jövő héten megérkeznek az országba” – nyilatkozta a szaktárca vezetője annak a találkozónak a végén, amelyet a Victoria-palotában tartott a miniszterelnök a román gyógyszergyártók képviselőivel.

Az egészségügyi miniszter szerint a találkozó célja az volt, hogy megoldásokat keressenek az oltások beszerzési és szétosztási folyamatának a hatékonyabbá tételére. Ugyanakkor elmondta, hogy a minisztérium elindította a gyógyszerek párhuzamos exportjának felfüggesztésére vonatkozó folyamatot és az Európai Bizottságot is tájékoztatják.

“Értesítettük a gyógyszerforgalmazókat az Országos Gyógyszerügynökségen keresztül és raktárban marad az összes oltóanyag” – nyilatkozta a tárcavezető.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .