Egészségügyi keretszerződés

Március 31-ig elhalasztották a 2013-2014 közötti egészségügyi ellátásra vonatkozó új keretszerződés hatályba lépését, mivel még nem fogadták el a költségvetését, és nem ismert az Országos Egységes Társadalombiztosítási Alap, illetve az országos programok értéke sem- tájékoztatott közleményében az Egészségügyi Minisztérium.

Az egészségügyi reformra vonatkozó 2006/95. számú, utólag kiegészített és módosított törvény, valamint az országos közegészségügyi politikák és stratégiák értelmében ugyanis a szaktárca biztosítja az országos egészségügyi programok megtervezését és koordonálását. Ezek bevezetését és lebonyolítását szintén a szakminisztérium költségvetéséből, valamint a Országos Egységes Társadalombiztosítási Alap 2011-es és 2012-es büdzséjéből finanszírozták a hatályban levő törvények értelmében. Tavaly november végén a minisztérium 2013. február végére halasztotta az új keretszerződés bevezetését, ugyancsak a költségvetési források hiányára hivatkozva.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter