Egészségbiztosítási Pénztár: ismét működik az egészségügyi kártyák informatikai rendszere

Egészségbiztosítási Pénztár: ismét működik az egészségügyi kártyák informatikai rendszere
Ismét működik az egészségügyi kártyák informatikai rendszere. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) közleménye szerint a rendszert csütörtök délelőtt 11 órára sikerült megjavítani, jelenleg a rendszer stabilizálásán dolgoznak a szakemberek.

A CNAS arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy az egészségügyi tárcával közösen olyan kormányrendeleten dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az egészségügyi kártyákat működtető informatikai rendszer meghibásodása idejére megkönnyítsék az egészségügyi szolgáltatások nyilvántartását.

A közlemény szerint október 12-én egész nap összesen 19.000 online vényt állítottak ki, ezekből pedig csak 16.000-re váltották ki a gyógyszereket. Október 13-án viszont déli 12 óráig már 145.000 online receptet állítottak ki, 129.000-re pedig ki is váltották az orvosságokat.

Az egészségügyi kártyák informatikai rendszere hétfőn hibásodott meg.

AGERPRES/(RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter